ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΣΚΑΙ + ολοι μαζι μπορούμε στο ΤΑΤΟΙ


      
   
   
   
   
  
  
  
  

ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΣΤΟ ΤΑΤΟΙ ΣΤΙΣ 16 Νοεμβρίου 2014
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 η κοινή δράση του τηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΙ σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας που περιελάμβανε ξενάγηση και πεζοπορία μέσα στον χώρο του ιστορικού πυρήνα αλλά και του ευρύτερου πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μία ευρύτερη συνεργασία των δύο παραπάνω φορέων  που περιλαμβάνει περπάτημα και ξεναγήσεις στα βουνά της Αττικής μας αλλά και σε άλλα βουνά της Ελλάδας μας.
Οι συμμετοχές και η αθρόα προσέλευση του Κόσμου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αφού τελικά επισκέφθηκαν το κτήμα περισσότερα από 3.500 άτομα για να περπατήσουν και να ξεναγηθούν στο Τατόϊ από τον ακούραστο, τον αεικίνητο και αξιαγάπητο Βασίλη ΚΟΥΤΣΑΒΛΗ, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Κτήματος ΤΑτοΐου ο οποίος με τις αστείρευτες γνώσεις του και το «πάθος» του για το ΤΑτόϊ ταξίδεψε όλους τους επισκέπτες σε άλλες εποχές που το Τατόϊ ζούσε και δεν «φυτοζωούσε» όπως σήμερα που η εικόνα του δείχνει την αναλγησία της Ελληνικής Πολιτείας για έναν από τους βασικότερους ίσως τον βασικότερο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής μας και ένα από από τα σημαντικότερα μνημεία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας που καταρρέει καθημερινά και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του από τις προσπάθειες του Βασίλη του Κουτσαβλή , του Συλλόγου τον οποίο εκπροσωπεί, του ιστορικού Σταματόπουλου Κωνσταντίνου και της Ελληνικής εταιρείας για την προστασία του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού.
Το Σωματείο Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου (Σ.Π.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με τον ΕΟΔΔ (Εθελοντές Βαρυμπόμπης)  συμμετείχε ενεργά στην όλη εκδήλωση και στην όλη διοργάνωση με σύσσωμο το δυναμικό του , με όλους τους εθελοντές στους οποίους και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γιατί ακόμη μια φορά εξασφάλισαν με απόλυτη ασφάλεια τόσο την πρόσβαση, την παραμονή την ασφαλή περιήγηση αλλά και την  χωρίς προβλήματα αποχώρηση όλου αυτού του πλήθους κόσμου που ήρθε να γνωρίσει το ΤΑτόϊ μας και την περιοχή μας, τηρώντας όλες τις διαδικασίες ασφαλείας τόσο των επισκεπτών αλλά και του χώρου από οποιοδήποτε «ατύχημα» . Η άψογη οργάνωση των εθελοντών μας, ο σχεδιασμός και η σωστή κατανομή- διασπορά  τους στον χώρο εξασφάλισαν την απόλυτη ασφάλεια των παρευρισκομένων και απέδειξε για μια ακόμη φορά την  τέλεια λειτουργία της ομάδας .
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για την ενεργή συμμετοχή τους και την ευγενική προσφορά τους και την ουσιαστική βοήθειά τους τις κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κρυονερίου Αττικής όπου τα μέλη του  βοήθησαν τους επισκέπτες και τους μοίρασαν φρούτα.
Ολοκληρώνοντας ο Σ.Π.Π.Ε.Κ. και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κρυονερίου συγχαίρουμε και επαινούμε, για μια ακόμη φορά  τον κύριο Βασίλειο  Κουτσαβλή Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Κτήματος Τατοϊου , για τον μεγάλο καθημερινό αγώνα του και τις δράσεις για την σωτηρία, διάσωση και την ανάδειξη του Κτήματος. Ευχαριστούμε για τις γνώσεις που μας μεταφέρει και την συνεργασία. Θα είμαστε δίπλα του και θα στηρίζουμε το σημαντικό αυτό έργο του .
Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του ΣΠΠΕΚ.