ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ποιοί είμαστε

Σύντομη Παρουσίαση του ΣΠΠΕΚ

Ο Σύλλογος Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου (Σ.Π.Π.Ε.Κ.)  αποτελεί την συνέχεια της ομάδας Πυρασφάλειας της Κοινότητας Κρυονερίου που ξεκίνησε να λειτουργεί με πενιχρά μέσα , αποτελούμενη από τέσσερις εθελοντές, οι οποίοι με ένα μικρό αυτοκίνητο που παραχωρούσε για την αντιπυρική περίοδο η τότε Κοινότητα Κρυονερίου, έπρεπε να αντιμετωπίζει και να ελέγχει όλα τα συμβάντα στην περιοχή του Κρυονερίου και του Κτήματος Τατοΐου (πρώην Βασιλικά Κτήματα). 

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ – ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΠΠΕΚ

Σήμερα, το Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου στεγάζεται σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από την πρώην Κοινότητα Κρυονερίου στην διασταύρωση των οδών Μαραθωνοδρόμων και Αίγλης και απαριθμεί πλέον περισσότερα από 60 μέλη, από τα οποία περίπου 50 είναι μάχιμοι επιχειρησιακοί εθελοντές. Λειτουργεί με εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας που τηρείται από τα μέλη του και έχει σαν στόχο την σωστή επιχειρησιακή παρουσία του ΣΠΠΕΚ στον τομέα ευθύνης του και στα συμβάντα στα οποία ζητείται η συνδρομή του, με στόχο την προστασία των ίδιων των εθελοντών αλλά και του περιβάλλοντος και των συνανθρώπων μας και των περιουσιών τους, τις οποίες καλούμαστε να προστατεύσουμε .
Από τα μέλη του σήμερα τρεις  είναι εθελοντές πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό και τρεις ακόμη θα αποφοιτήσουν από το σχολείο που ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο του 2015.  

Στα τέλη του έτους 2013 ιδρύθηκε και επίσημα το Σωματείο Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου (Σ.Π.Π.Ε.Κ) και Κτήματος Τατοΐου, και λάβαμε τον Ιούλιο και αριθμό μητρώου από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
 Η ομάδα μας πέρα από την τον παρείστικο χαρακτήτα της,χαρακτηρίζεται από την ομαδικότητα, την συλλογικότητα, την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσω του εθελοντισμού και τον αλληλοσεβασμό χωρίς να στερείται ταυτόχρονα επιχειρησιακής λειτουργικότητας και απόλυτης πειθαρχίας όπου κληθεί να προσφέρει και να συνδράμει. Πάνω από όλα για μας είναι η διαφύλαξη και η διατήρηση του φυσικού μας πλούτου, η προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους και κυρίως η διαφύλαξη του πρασίνου της περιοχής μας και κατά συνέπεια του οξυγόνου μας και της ζωής μας, με απόλυτη πειθαρχία στις εντολές και στους κανονισμούς λειτουργίας που θεσπίζει και εφαρμόζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα.