ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Δραστηριότητες-Σχέδια

Ενα από τα μεγάλα σχέδια και δράσεις που έχει αναλάβει ο ΣΠΠΕΚ με δική του πρωτοβουλία και έχει σχεδόν ολοκληρώσει είναι ο  χάρτης επιχείρησης και διαφυγής του ΣΠΠΕΚ. Ο χάρτης αυτός ο οποίος αποτελείται από πέντε επιμέρους μικρότερους επιχειρησιακούς χάρτες  χαρτογραφεί  με κάθε λεπτομέρεια την ζώνη ευθύνης του ΣΠΠΕΚ έχοντας έναν διπλό ρόλο:  
α) επιχείρηση και διαφυγή του χρήστη του (του χάρτη)  από το σημείο του συμβάντος μέσα στο δάσος
β) καθοδήγηση από τον επικεφαλής από τον ΣΠΠΕΚ  μέσω ασυρμάτου προς το πλήρωμα .
Όλοι οι δρόμοι της ζώνης ευθύνης μας έχουν χωριστεί σε χρώματα ανάλογα με την προσβασιμότητα των οχημάτων. Γνωρίζουμε ποια οχήματα μπορούν να διέλθουν από ποιο σημείο, που θα σταματήσουν για επιχείρηση χωρίς να ενοχλούν την διέλευση άλλων οχημάτων , πόση απόσταση πρέπει να διανύσουν για να φτάσουν γρήγορα και με ασφάλεια στο σημείο του συμβάντος άλλα και να  επιστρέψουν στην βάση τους. Στον χάρτη έχουν καταμετρηθεί και τοποθετηθεί 490 διασταυρώσεις  39 ενεργοί κρουνοί πλήρωσης , 18 πύλες 

εισόδου και εξόδου ,  δεξαμενές ελικοπτέρων ,πυροφυλάκια , θέσεις πυροσβεστικών, πλαστικές δεξαμενές, υδραγωγεία και πολλά άλλα σημεία που βοηθούν τον προσανατολισμό του πληρώματος μέσα στο δάσος κατά την κρίσιμη στιγμή του συμβάντος.